Im back! :-)

maria Marias blogg

Hej hopp!

Nu var det längesen jag skrev något här, har inte haft ett såhär långt ”skrivuppehåll” på 10 år tror jag. Att skriva är en del av mig, jag behöver sätta mina tankar på pränt för att må bra. Det är som en slags stilla meditation för mig att sitta och plita ner meningar och ord på ett papper. Bilder har ju på så många ställen tagit över, och visst kan en bild säga mer än tusen ord. Men i ett gytter av bara en massa rövar i tights eller bilder på svällande muskler finner jag ändå en stor mening med att sätta lite ord på pränt med 🙂 Som en skön kontrast mot allt det ytliga, som ett heey det finns en tänkande människa här! 🙂 Och det är också därför jag alltid har fortsatt med bloggandet plus att jag har fått så mycket positiv feedback från folk genom åren. De har uppskattat att jag skrivit lite mer om hur det är ”på riktigt” att träna och att tävla. Man får ofta bara en ganska skev bild om hur vi leendes på Instagram äter kvarg och ser rippade ut året om, men utan att förstå tänket bakom och om hur vi faktiskt har en plan och en tanke med allting vi gör, hur vi äter och tränar. Dygnet runt, året runt.

nordicshape_utansthlm

Och då jag även alltid har tyckt om att lyfta fram andra människor omkring mig så har även bloggen varit ett perfekt forum för det. Man har kunnat följa Nordic Shape och vårt tävlingsteam sen 2013, alla dessa taggade atleter som kämpat och slitit, så många människor som passerat genom åren. Och det har varit ett sant nöje att följa deras resa, alla med en egen historia och ett eget mål med sin träning. Nervösa debutanter som inte ens i sin vildaste dröm trott att de kunnat göra sådana framsteg med sin kropp, till målmedvetna atleter som satsar högre och större. Det är en rätt häftig känsla som infinner sig när man får ta del av andra människors utveckling och framsteg. Och att få göra detta tillsammans som ett team är oslagbart!

Alltid en härlig stämning i teamet, både på gymmet och utanför! 🙂

Nordic Shape Reza Aimen Maria

Anledningen till att jag ”legat lågt” med skrivandet det sista är nog att jag slitit ut mig själv lite grann… Jag sitter i regel framför en dator 8-11 timmar per dag med mitt vanliga arbete, lite styrelsearbete samt vårt egna företag Nordic Shape… Så när jag väl loggar ut så känner jag mig rätt slut i både kropp och själ. Så jag har inte haft den där härliga pirrande känslan av att skapa någonting i mig, det har varit lite som om rösten i mig tystnat… (KAN du vara tyst?!!! tänker de som känner mig nu) 🙂 Ja faktiskt, inombords i varje fall 😉 Men jag har känt en stor saknad, inte för att någon kanske ens läser det här utan för att jag själv känner ett behov att skriva och att skapa. Det här är ju mitt sätt att skapa, andra kanske dansar eller målar. Jag samlar ord, formulerar dem och präntar ner dem. Mest för min egen skull, för min egen själsro och välbefinnande. Men om de på något sätt kan roa någon eller få någon intresserad så är det ju bara en rolig bonus. <3 Så tack till alla trogna läsare! 🙂

Den sista tiden har ju varit minst sagt busy, många atleter som ska göra sista slutspurten för året- Luciapokalen närmar sig med stormsteg. WOOP WOOP Vi har 9 atleter som ska tävla för Nordic Shape. Här är en av killarna som ska göra sin debut i helgen. Stort lycka till Josef BOOM!!

Nordic Shape coachning och träning
Bildbevis på att man kan leva på strikt kost och ändå vara glad och trevlig 🙂

Landslaget going strong… 🙂
Själv ska jag åka med som delegat med landslaget till Veteran VM i Tarragona i Spanien. Vi har fem grymma atleter som ska tävla!! GO Team SWEDEN!!! Finns viss risk för film och bildbombning från mig så håll utkik på Instagram @marianordicshape.

IFBB Worls Master Championchips

Sådär nu har jag skrivit av mig lite, skönt! Ut med ord, in med en skön energi! <3 Så klarar jag dagen 🙂

Ha nu en riktigt bra dag!
Och kom ihåg, ett litet leende och en vänlig blick kan rädda livet på vem som helst.
Små handlingar = stor betydelse <3

Stay Strong
/Maria