Tänk positivt

maria Okategoriserade

Idag är det en regnig och gråtrist dag, sådana här dagar får många människor att bli både sura och gnälliga. Vart tog sommaren vägen? Ska det vara såhär? Nu kan man ju inte hitta på någonting?
Tillhör du dem som gärna hamnar på Gnällstigen istället för på Gilla läget stigen? Som gärna suckar och ser glaset som både halvfullt och omkullvällt? 🙂 Och som kvickt som attan gärna tar varje tillfälle att dra offerkoftan över huvudet och slänga sig i soffan med ett: Sådant här händer alltid MIG!

Oroa dig inte, det är antagligen bara en imitation av någon du känner, vi människor ägnar ju halva livet åt att härma andra människors beteenden. Både som barn för att faktiskt lära oss saker och överleva och sedan som vuxna för att passa in och se ut som om vi vet vad vi sysslar med. 🙂
Titta dig gärna omkring nästa gång du går in i ett väntrum eller någon föreläsningssal. Alla studerar alla och ser vad man ”ska” göra, tar någon nummerlapp yes då gör alla det, står några lydigt i kö så ställer sig alla i kö, (fastän det inte behövs) sätter sig de första i salen till höger så fylls den högra sidan snabbt på… Och ställer sig någon utanför kön eller sätter sig på andra sidan där ingen annan sitter får denna person gärna dömande blickar, jaha där står/sitter du och avviker från allting och ”ställer till det” 🙂
För att inte tala om alla människor som ska reagera och bli kränkta och förbannade ”för andras räkning” när de inte ens vet vad saken handlar om?! Klassisk efterapning deluxe 🙂

Vi människor är tyvärr inte så självgående som vi skulle önska….
Om vi nu inte aktivt jobbar på det vill säga! Allt går att ändra och förbättra enligt mig. Så du kan bli en hejare på att tänka själv och inte låta omvärldens mall eller andras sinnesstämning påverka dig. Du kan aktivt VÄLJA att tänka positivt och vända saker till något bra!

Istället för att tänka NEEEEJ en nagel har gått av, vänd det till något positivt 🙂

Nu kan ju det här röra små obetydliga ting som en nagel (jo jag har självdistans) ha ha ha och sedan riktigt stora allvarliga händelser. Men till saken hör att har du väl övat upp din tankeförmåga gällande småsaker så kommer du även att kunna hantera stora problem mycket bättre. Det är som med träning, för att kunna lyfta de där monstervikterna en vacker dag så måste du starta med de små vikterna på gymmet. Du kan inte fuska och hoppa över dem för då når du inte dit.

Det heter: Förändra dina tankar och förändra hela din värld!

Är det inte förbluffande hur olika vi kan reagera på exakt samma sak?
Medan en person förlorar jobbet, går ner sig totalt och kanske börjar spela poker hela dagarna och skuldsätter sig ännu mer- så ser en annan chansen att vidareutbilda sig eller söka ett ÄNNU bättre jobb och går ut ur situationen med inställningen: Vilken tur att jag blev av med det där deprimerande jobbet och kunde göra något annat. För själv hade jag aldrig vågat ta steget!

Medan en person blir dumpad och står ensam kvar så rasar hela världen, hon/han blir bitter och deprimerad, skyller allt på den andre och tänker att de aldrig mer kommer att bli älskade igen- Medan den andra säkert blir minst lika ledsen, men försöker istället att bearbeta smärtan och ta på sig ett eget ansvar för separationen och försöker att vända det till något positivt istället för självömkan. Varför inte passa på att börja med en ny hobby, resa, flytta eller renovera lägenheten? Det här är ju DIN tid att skina och ditt ansvar att faktiskt må bra och att hitta lyckan igen.

Och medan en person som hör ett gräl eller ett elakt rykte, lägger sig i, trissar upp situationen och involverar ännu fler människor som rör om i grytan. Detta gör att de känner sig upprymda och delaktiga när de egentligen bara förstör och gör allting ännu värre…
Så väljer en annan person att göra det rakt motsatta, dvs genom att lugna samtliga inblandade, rätta till felaktigheter, ser till att medla och få ett slut på dumheterna!

Samma utgångsläge och samma problem- men med helt olika tillvägagångssätt och framförallt slutresultat. Och allting hänger på något så enkelt som DINA tankar, dvs hur du väljer att ta dig an en uppgift, motgång eller skitsnack. Valet är ditt!

Träning hjälper mig att tänka positivt! <3

Träning hjälper alltid mig att tänka positivt, dels rent kemiskt, då det automatiskt frigörs lyckoendorfiner i kroppen när vi tränar och rör på oss. Det kan vi inte ens styra, det bara händer. Det är därför man INTE ska låsa in sig i sängen/soffan med offerkoftan på när någonting jobbigt händer. För då motarbetar du din kropp från att hjälpa dig att må bättre. Det är inte av en slump som läkare numera skriver ut recept på TRÄNING istället för en massa piller. Thank god för kunskap och utveckling!

Testa själva: Har du blivit dumpad, kränkt eller förbannad på någon och mest känner för att ge någon på käften?
1. Gå ut och spring i minst 30-40 min
2. Gå till gymmet och kör ett benpass… Knäböj, benpress och frontböj BOOM
3. Gå till en bassäng och simma minst 1000 meter och basta länge efteråt

Jag kan lova dig att du efteråt snarare tänker:
Äh va fan, skit i han/henne! Jag har ju viktigare och roligare saker att göra med mitt liv! 🙂 <3

Mina bästa tankeknep är:
-Förstora inte upp negativa händelser, ju mer utrymme de får desto mer växer de.
-Avsätt tid för det tråkiga som hänt, säg en timme, en dag eller en vecka. Men sen får det vara nog. Att älta leder ingen vart.
-Fokusera på lösningar, förändringar har en tendens att skrämma skiten ur oss (ursäkta språket) men för det mesta hittar vi lösningar och ofta blir allting så mycket bättre.
-Håll dina vanor, gå till jobbet, träna, träffa vänner och ta promenader. Att isolera sig är det sista du behöver. Vi växer med andra människor och framförallt så får du distans till dina egna problem genom att tala med andra.
-Testa något nytt, något som du aldrig trott att du skulle göra eller klara av. Det gäller att bevisa för dig själv att du kan förändra ditt sätt att tänka. Och det spelar faktiskt ingen roll om du lyckas eller ej för du har redan tagit ett steg i rätt riktning. För med ett negativt tankesätt hade du ALDRIG vågat testa ens en gång! 🙂
-Ta ansvar! Att enbart skylla ifrån sig och kasta skit på andra kan ju för stunden kännas förbannat skönt och produktivt. 🙂 Men det är först när du tar eget ansvar och kan erkänna dina fel som du kan förändra och påverka utgången av saker och ting. Så slösa inte tid på att kasta sten, bygg något istället! 🙂

Mina tankar, mitt liv <3
Det här har gjort att jag tex har vågat flytta från Göteborg till Stockholm, att jag ett flertal gånger bytt både arbete/branscher, engagerat mig i diverse styrelseuppdrag, vågat ta MC kort, vågat tävla inom Women´s Physique och Bodybuilding, startat företag & team, anordnat fitnesstävlingar mm

Jag ändrade mitt sätt att tänka, och jag vågade testa att tänka positivt!
Och vad som än händer så kan ingen ta ifrån mig den där känslan av att allt är möjligt och att saker och ting faktiskt löser sig till det bästa till slut. Den enda som misslyckas på riktigt är ju enligt mig den som aldrig ens försöker. Men som sagt det börjar hos dig och det börjar med att ändra ditt sätt att tänka… Både i smått och stort!

Och om vi nu bara är plantor med komplicerade känslor, välj då hellre att vara en frodig grön palm i solen än en taggig torr kaktus i öknen… 🙂 🙂

Livet kan verka komplicerat, tufft och fruktansvärt ibland…
Men jag lovar dig, du fixar det den här gången med!

Styrkekramar
/Maria